Jukos makstab üheksa kuu dividende, et vähendada sularahavaru

Venemaa suurim naftatootja Jukos kavatseb maksta 59,9 mld rubla (26,7 mld kr) üheksa kuu dividendideks, et vähendada firma sularahareserve enne Sibnefti ostu.

Bloomberg kirjutab, et nõukogu teeb ettepaneku maksta neile aktsionäridele 26,78 rubla (12 kr) aktsia kohta, kes olid aktsionärid 25. septembri seisuga. Aktsionärid ütlevad oma seisukoha dividendide maksmise kohta 28. novembril. Kontsern kavatseb dividendid välja maksta enne 28. veebruari, ettevõttel on umb. 56 000 aktsionäri.

Jukos ostab Sibnefti 14 miljardi USA dollari eest, et luua maailma suuruselt kuues börsil noteeritud nafta- ja gaasitootja.

28. novembril valivad Jukose aktsionärid ka 11 uut JukosSibnefti nõukogu liiget. Kandidaatide hulgas on Sibnefti president Jevgeni ?vidler, Jukose nõukogu liige Simon Kukes ning Millhouse Capitali juhatuse liikmed David Davidovit? ja Jevgeni Tenenbaum.

Valdusfirmat Millhouse kontrollib Venemaa rikkuselt teine mees Roman Abramovit?.

Hetkel kuum