Ülo Toomsalu • 30. oktoober 2003 kell 6:17

SLÕL: Ehitaja sai katuselt kukkudes raskelt viga

Tallinna kesklinnas elamut remontinud julgestamata ehitaja kukkus eile libedalt katuselt asfaldile ja sai raskelt vigastada.

Õnnetus juhtus veidi pärast kella 11, kui Plaza Ehituse töömehed olid umbes tunni Väike-Ameerika 3/Virmalise 2 katusel askeldanud. Kolm neist oli pealtnägijate kinnitusel kahe korstna vahele tõmmatud köie küljes kinni. Nende kaaslane, kes kõndis katusel julgestuseta, libises märjal plekil ja kukkus 15 meetri kõrguselt alla, kirjutab SL Õhtuleht.

«Nägin enda akna taga kukkuvat töömeest,» rääkis Väike-Ameerika 3 maja elanik Inga. «Ta põrkas esmalt vastu autot ja pärast asfaldile.» Kiirabi viis raskelt vigastatud noormehe (s. 1982) haiglasse. Kohal käis ka politsei, kes kriminaalmenetluse alustamise otsustab täna.

«Trauma on suur. Praegu käib operatsioon, sest asjad on väga tõsised,» ütles Ida-Tallinna keskhaigla kliiniline juht Ralf Allikvee eile pärastlõunal. Millise pöörde võib ehitaja tervis võtta, Allikvee ei kommenteerinud.

«Meestele oli räägitud, et katusel peab ennast kinnitama,» ütles õnnetuspaigal käinud ning ühistu tellimusel töötanud Plaza Ehituse juht Urmas Parts, kelle sõnul olid katust remontinud mehed õnnetusjuhtumite vastu kindlustamata.

Tallinna ja Harjumaa tööinspektor Endel Laurik: «Katuse kalle on suur, mehed oleksid pidanud olema korralikult kinnitatud.» Kas firma saab trahvi, ei osanud inspektor eile õhtul veel öelda

Hetkel kuum