30. oktoober 2003 kell 14:01

USA kolmanda kvartali majanduskasv pea 20 aasta kiireim

USA majandus kasvas kolmandas kvartalis 7,2 protsenti, mis on peaaegu 20 aasta kiireim majanduskasv, teatab uudisteagentuur Bloomberg.

Üle kahe korra suurem kui 3,3 protsenti teises kvartalis ning suurim alates 1984. aasta esimesest kvartalist oli tingitud eelkõige suurest eratarbimisest ning seadmete ostmisest ettevõtete poolt, teatas kaubandusministeerium . Ameeriklaste kulutuste kasv oli kuue aasta suurim, sest kasutati ära tulumaksu alanemist ning võimalus refinantseerida autoliisingud ja muude kaupade järelmaksud.

Kui aga mitte arvestada, et neljandas kvartalis kahanesid laovarud suurima kiirusega alates 2001. aasta neljandast kvartalist, kasvas sisemajanduse kogutoodang isegi 7,8 protsenti, mis on kiireim kasv alates 1978. aastast.

Analüütikud ootasid kolmandas kvartalis 6protsendilist majanduskasvu. Kui arvestada inflatsiooni, oli maailma suurima majanduse sisemajanduse kogutoodang 9,797 triljonit dollarit, kui aga inflatsiooni mitte arvestada ületas USA ületas see 11 triljoni taseme ning kasvas aastaga 9 protsenti.

Hetkel kuum