Kadi Heinsalu • 31. oktoober 2003 kell 11:57

Ehitusmaterjalide tootjate liit otsis ise andmeid ümbrikupalkade kohta

Ümbrikupalkade vastu astuva ehitusmaterjalide tootjate liidu juht Enno Rebane ütles, et nad tegid arvutusliku eeltöö võimalike maksupetturite kohta ise ära.

Konkreetseid nimesid Rebane öelda ei soovinud. Metoodika oli tema sõnul selline, et nad arvutasid välja ausate liidu liikmete keskmise palga ja võrdlesid sellega, mida nad ametlikest allikatest leides said kahtlust äratavate ettevõtete palgatasemeks. 'Ühes ettevõttes oli keskmine palk 2002 näiteks kukkunud 22% võrreldes 2001. aastaga, samas kui keskmine palk selles sektoris muidugi kasvas,' rääkis Rebane.

Nende arvutustega maksuameti poole pöörduma ajendas tema sõnul ebaaus konkurents ja soov, et lõpuks midagi ette võetaks ümbrikupalka maksvate ettevõtetega ja samuti soovis liit võtta põhilöögi selliste tundlike teemade ajamisel enda peale. Ta avaldas lootust, et ka teised erialaliidud sama innukalt oma ettevõtete eest seisaksid.

Rebane lisas, et esimest korda käis ta sel teemal maksuametis kevadel, suvel oli kuuldavasti mõne nende esitatud nimekirja ettevõtte revisjon ka plaani võetud.

Hetkel kuum