Viktoria Korpan • 3. november 2003 kell 7:09

Eesti ja Soome politsei allkirjastavad koostöömemorandumi

Täna ja homme Saaremaal toimuval nõupidamisel allkirjastavad Eesti ja Soome politseipeadirektorid koostöömemorandumi.

Nõupidamisel, millest võtab osa siseministeeriumi kantsler Märt Kraft, politseipeadirektor Robert Antropov ja Soome politseipeadirektor Reijo Naulapää, kirjutatakse alla Eesti ja Soome politsei koostöömemorandumile, teatas politseiamet.

Memorandumiga lepitakse kokku, et edaspidi hakkavad mõlemad riigid operatiivinfo alaseid õigusabipalveid edastama ainult läbi kahe riigi keskkriminaalpolitsei. Praeguseni on operatiivinfot sisaldavad õigusabipalved käinud läbi justiitsministeeriumi ja politsei.

'Ühe kanali kasutamine kiirendab oluliselt palvete menetlust ja parandab seega omavahelise koostöö efektiivsust,' ütles keskkriminaalpolitsei juht Lauri Tabur, kes samuti nõupidamisest osa võtab.

Nõupidamisel lepitakse kokku ka ühise koostöörühma moodustamises. Rühma ülesandeks saab 1995. aastal Eesti ja Soome vahel sõlmitud kuritegevuse vastu võitlemise lepingu muudatuste ja täienduste väljatöötamine ning ettevalmistamine. Samas arutatakse, kuidas tõhustada sideohvitseride ja piiriülest koostööd seoses Eesti liitumisega Euroopa Liiduga.

Hetkel kuum