• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Pärnus käis oodatust vähem turiste

  Pärnus puhkas kuumal juulikuul küll rekordiliselt inimesi, kuid kogu suve jooksul vähem kui kahel eelmisel aastal.

  Sel suvel külastas Pärnut 298 000 ? 330 000 inimest, mis on ligikaudu kolmandiku võrra vähem kui möödunud ja rekordilisel ülemöödunud aastal (vastavalt kuni 103 000 ja 117 000 inimest vähem), kirjutab Eesti Päevaleht.
  Kuna kuuma rannailma jätkus sel suvel vaid kolmeks nädalaks ja enamik sellest jäi juulisse, käis juulis Pärnus üle poole linna külastanud turistidest. Suurem rahvamass langes paarile juulikuu nädalavahetusele, mil kokku langesid ilusad ilmad ja rohkesti üritusi. Seevastu juunis käis Pärnus kõigest 74 000 inimese ringis, mis on 23 protsenti suve jooksul Pärnut külastanutest.
  Kui juunis oli Pärnu rand tühi ja paljud atraktsioone ja teenuseid pakkuvad ettevõtted panid uksed hoopis kinni, siis juulis oli rannas raske isegi lamamiskohta leida. ?Esimest korda oli mul tunne, et ma ei mahu Pärnusse ära ja tahan siit minema,? ütles pärnakas Kristel.
  Pärnu linnasotsioloogi Anneli Leemeti sõnul näitas küsitlus, et jaheda suve tõttu jäid Pärnusse tulemata just eestlased. ?Eestlasi käis samapalju kui 2000. aastal, mis oli samuti kehvade ilmadega suvi,? ütles ta. Tema sõnul on eestlased spontaansed tegutsejad ja enamasti planeerivad Pärnusse sõitu kuni nädal ette ? nii väitis 43 protsenti küsitletutest.
  Jätkuvat kasvu näitab välismaalastest suvekülaliste arv, mis aasta-aastalt suureneb. Tänavu jagunesid Pärnus käinud eestlased ja suvekülalised pooleks. Kuna välismaalased planeerivad puhkust pikemalt ette, ei sõltu nende külastus ilmast. Enamik väliskülalisi tuleb endiselt Soomest (70%), järgnevad Rootsi (11%) ja Saksamaa (8%). Tänavaküsitlus korraldati üheksal päeval kolme suvekuu jooksul. Kokku küsitleti 3471 inimest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
FI ekspert: intressi fikseerimine on pankadele kasumi võtmise koht
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Analüüsifirma: Pelotoni aktsia on väärt null dollarit
Analüüsifirma New Constructs hoiatas investoreid investeerimise eest niinimetatud zombifirmadesse, mille väärtus turul võib minna nulli. Üks sellistest on treeninguvarustuse tootja Peloton.
Analüüsifirma New Constructs hoiatas investoreid investeerimise eest niinimetatud zombifirmadesse, mille väärtus turul võib minna nulli. Üks sellistest on treeninguvarustuse tootja Peloton.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Raadiohommikus: kõrgharidusest, tööjõust ja e-residentsusest
Käes on kõrgkoolidesse sisseastumise aeg. Kas kõrgkoolid suudavad ette valmistada just neid spetsialiste, keda tööturg vajab? Kui palju välistudengeid on Eestisse oodata?
Käes on kõrgkoolidesse sisseastumise aeg. Kas kõrgkoolid suudavad ette valmistada just neid spetsialiste, keda tööturg vajab? Kui palju välistudengeid on Eestisse oodata?
"Juht jõllitas mu tisse ja küsis, mitu last mul ikkagi on?" Naiste jahmatavad lood töövestlustelt
Fondijuhiks kandideerinud Katrin* (nimi muudetud) avastas töövestlusel, et tema eraelust äärmiselt huvitatud keskealise meesjuhi suurim hirm oli see, et naine võib kiiresti mehe leida ja lapse sünnitada.
Fondijuhiks kandideerinud Katrin* (nimi muudetud) avastas töövestlusel, et tema eraelust äärmiselt huvitatud keskealise meesjuhi suurim hirm oli see, et naine võib kiiresti mehe leida ja lapse sünnitada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.