• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pooljuhtide sektor taas tõusulainel

  Pärast mitmeid aastaid kestnud kriisi näevad mikroprotsessorite ja teiste pooljuhtide tootjad taas häid aegu tulemas, kirjutab Bloomberg.

  Septembris tõusis kogu maailmas pooljuhtide käive võrreldes eelmise kuuga 6,5%, seega kasvas käive seitsmendat kuud järjest. See on tugevaim protsentuaalne kasv alates 1990. aastast, teatas pooljuhtide sektori ühendus SIA (Semiconductor Industry Association) eile hilisõhtul.
  Kuna viimastel kuudel on kiibisektorist tulnud vaid häid uudiseid, on kiibieksperdid selle ja tuleva aasta arengute osas optimistlikult meelestatud. Oktoobri lõpus ennustas pooljuhtide sektori ühendus WSTS (World Semiconductor Trade Statistics) käesolevaks aastaks 14,2%st kasvu, 160,7 miljardi dollarini. Värskelt avaldatud SIA statistika järgi oli septembri käive 14,4 miljardit dollarit, augusti oma 13 miljardit dollarit.
  Kolmandas kvartalis kasvas pooljuhtide käive võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 17,5%, 43,3 miljardi dollarini. Möödunud kvartaliga võrreldes on SIA andmetel kasv olnud 13,7%.
  Septembri- ning ka kvartalitulemused näitavad, et maailmas on nõudlus pooljuhtide järele tõusmas,? ütles SIA president George Scalise.
  Suurimad pooljuhtide tootjad on STMicroelectronics, Infineon Technologies, Intel, Texas Instruments ja AMD.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Kallas lubas kaaluda ettevõtete võrgutasude vähendamist ja hinnalae seadmist
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.