Pooljuhtide sektor taas tõusulainel

Pärast mitmeid aastaid kestnud kriisi näevad mikroprotsessorite ja teiste pooljuhtide tootjad taas häid aegu tulemas, kirjutab Bloomberg.

Septembris tõusis kogu maailmas pooljuhtide käive võrreldes eelmise kuuga 6,5%, seega kasvas käive seitsmendat kuud järjest. See on tugevaim protsentuaalne kasv alates 1990. aastast, teatas pooljuhtide sektori ühendus SIA (Semiconductor Industry Association) eile hilisõhtul.

Kuna viimastel kuudel on kiibisektorist tulnud vaid häid uudiseid, on kiibieksperdid selle ja tuleva aasta arengute osas optimistlikult meelestatud. Oktoobri lõpus ennustas pooljuhtide sektori ühendus WSTS (World Semiconductor Trade Statistics) käesolevaks aastaks 14,2%st kasvu, 160,7 miljardi dollarini. Värskelt avaldatud SIA statistika järgi oli septembri käive 14,4 miljardit dollarit, augusti oma 13 miljardit dollarit.

Kolmandas kvartalis kasvas pooljuhtide käive võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 17,5%, 43,3 miljardi dollarini. Möödunud kvartaliga võrreldes on SIA andmetel kasv olnud 13,7%.

Septembri- ning ka kvartalitulemused näitavad, et maailmas on nõudlus pooljuhtide järele tõusmas,? ütles SIA president George Scalise.

Suurimad pooljuhtide tootjad on STMicroelectronics, Infineon Technologies, Intel, Texas Instruments ja AMD.

Hetkel kuum