4. november 2003 kell 8:05

Börsiülevaade: Kaubamaja üllatas positiivselt

Täna hommikul oma kolmanda kvartali tulemustega välja tulnud Tallinna Kaubamaja üllatas positiivselt.

Kui kaubanduskontserni aasta esimesed kaks kvartalit näitasid vastavalt 7,8% ja 14,1% suurust käibekasvu, siis 30. septembril lõppenud kvartali netokäive suurenes võrreldes aastataguse ajaga 22,6%.

Positiivne on sealjuures see, et tegemist on peaasjalikult orgaanilise kasvuga. Aasta kolmandas kvartalis oli kaubanduskontsernil keskmist müügipinda vaid protsendi jagu enam kui esimeses kvartalis. Viimasest suurem laienemisest on möödas ligi 11 kuud, mil kaubanduskontsern avas oma kümnenda Selveri.

Käibe kasv ilma uute kaubanduspindade lisandumiseta näitab efektiivsuse kasvu.

Ka kasumlikkuse osas on toimunud edasiminek. Kui esimeses kvartalis sai kaubanduskontsern kerge kahjumi ning teises kvartalis praktiliselt samasuure kasumi kui aastapäevad varem, siis kolmandas kvartalis hüppas kasum möödunud aasta 8,7 mln kroonilt juba 15,8 mln kroonini ehk üle 80%.

Tallinna Kaubamaja aktsia sulgus eile Tallinna börsil 70,88 kroonil ehk 1,3% plussis.

Hetkel kuum