Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tulevik võib tuua ühtse Balti telekomi

  Turul on liikunud spekulatsioonid, et TeliaSonera kavatseb luua ühe kogu Balti turgu hõlmava telekomifirma. Eesti Telekomi juhatuse esimees Jaan Männik ütles online-pressikonverentsil, et praegu neil sellekohast informatsiooni ei ole. Ta lisas, et keeruline omanike struktuur Balti ettevõtetes eeldab, et see ei saa sündida lähiajal. Lisaks kinnitas Männik, et EMT juhi Peep Aaviksoo vabastamine ametist ei olnud ühe kogu Balti turgu hõlmava telekomifirma loomise protsessi algus.
  Pikas perspektiivis võib asi tõesti nii minna, ütles spekulatsiooni kohta Ühispanga turuanalüüsi divisjoni direktor Sven Kunsing. ?Balti turg on üsna väike, telekomifirmad liituvad hetkel ka globaalselt,? märkis ta ning lisas, et ka Põhjalast on vastav näide olemas. ?Kui sealne turg pole piisavalt suur, mis siis meie omast veel rääkida,? möönis Ühispanga ekspert.
  Ka Hansabank Marketsi peaanalüütiku Urmas Riieli sõnul võib pikemas perspektiivis TeliaSonera ühe Balti telekomifirma loomine olla üks alternatiive. ?Siiski on see suhteliselt suuri muudatusi nõudev operatsioon,? lisas ta.
  Suprema juhi Sten Sumbergi sõnul on ühise telekomifirma loomises loogikat. ?Kahtlemata oleks TeliaSoneral konsolideeritud firmat lihtsam hallata,? märkis ta.
  Ka Trigon Marketsi investeeringute juhi Toomas Reisenbuki ütluste kohaselt oleks integratsioon mõttekas. Tema sõnul tuleks aga enne lahendada terve hulk küsimusi. Esiteks tuleks teha väljaostupakkumine vähemusaktsionäridele. ?Sellise struktuuriga, nagu need ettevõtted praegu on, neid liita võimalik ei ole,? kommenteeris Reisenbuk.
  LHV maakleri Henno Viirese sõnul annaks Balti riike hõlmav telekomifirma sünergiat ja tulude kokkuhoidu. Tema sõnul on selle muudatuseni aga kindlasti veel pikk maa.
  Kõik küsitletud analüütikud on seisukohal, et eile teatavaks saanud EMT juhi Peep Aaviksoo ametist loobumine Eesti Telekomi aktsia hinda ei mõjuta.
  Ka väikeaktsionärid jättis Aaviksoo lahkumise otsus ükskõikseks. Sven Kunsing kommenteeris, et väikeaktsionär hakkab liigutama siis, kui näeb, et EMT kasum muutuma hakkab. Kunsingu sõnul jääb Eesti Telekomi aktsia lähiajal väga tugevaks dividenditootjaks. ?Kasvuinvestorile ei paku ta eriti midagi,? möönis ta.
  Praegu on Telekomi aktsia Ühispanga fundamentaalse hinnasihi läheduses 100 ja 110 krooni vahel. ?Telekom pole viimasel ajal meie ?strong buy? listi kuulunud,? rääkis ta.
  Kunsing on seisukohal, et tulevikus seab EMT suhteliselt suure tõenäosusega eesmärgiks madalama marginaaliga kliendid, selles sektoris toimub hetkel peamine kasv. ?Võib-olla ei ole omanikud rahul Tele2 kasvanud turuosaga ning sellega, et ära on napsatud potentsiaalsed liitujad,? oletas Kunsing. Samas lisas ta, et EMT-l oli suvel mitmeid võrguprobleeme, see võis samuti olla viimaste uudiste katalüsaatoriks.
  Trigon Marketsi investeeringute juht Toomas Reisenbuk rääkis, et ta ei ole päris täpselt aru saanud, mis selle otsuse taga siiski on. ?Teatud ebakindlus selle muutusega seoses jääb,? ütles ta. Aaviksoo tagasiastumise uudis tema sõnul otseselt aktsia hinda ei mõjuta. ?Aga kui peaks selguma midagi negatiivset, mida me veel ei tea, siis hakkab aktsia langema,? prognoosis Reisenbuk.
  Viires seevastu ei usu, et selle uudise taga veel midagi negatiivset on. ?Eesti Telekom on siiani olnud korrektse juhtimiskultuuriga ettevõte, ma ei usu, et muid probleeme päevavalgele tuleb.? Viirese sõnul jäi aktsia hind peaaegu muutumatuks, kuna siinset turgu liigutavad põhiliselt välisinvestorid ja nende jaoks ei ütle Peep Aaviksoo nimi midagi, ka uus inimene, kes tuleb, jätab nad külmaks.
  Äripäev proovis saada Peep Aaviksoolt vastust küsimusele, kas ta on oma 8000 Eesti Telekomi aktsiat maha müünud, aga Aaviksoo ütles telefonis vaid, et ei vasta ühelegi küsimusele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Investori nädal: LHV uus nimiväärtus, USA tööhõive määr on taastumas
LHV Groupi aktsiate nimiväärtuse muutmise tõttu täna LHV aktsiatega kaubelda ei saa. USA börsil on täna kauplemispüha.
LHV Groupi aktsiate nimiväärtuse muutmise tõttu täna LHV aktsiatega kaubelda ei saa. USA börsil on täna kauplemispüha.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Idufirmade juhid energiakriisist: talv võib tarbimise isu ära võtta
Tuleva talve üleelamine tuleb paras katsumus, nendivad energeetikaga seotud iduettevõtete Gridio, Fusebox, Sunly, Roofit.solar ja Fermi Energia juhid. Nad lahkavad, mis aitaks üha süveneva energiakriisi ajal pinnal püsida.
Tuleva talve üleelamine tuleb paras katsumus, nendivad energeetikaga seotud iduettevõtete Gridio, Fusebox, Sunly, Roofit.solar ja Fermi Energia juhid. Nad lahkavad, mis aitaks üha süveneva energiakriisi ajal pinnal püsida.
Tuntud varuosafirma vahetas suuromanikku
Balti Autoosade suuromanik, Soome ja Eesti juhtiv auto varuosade müüja Koivunen saab uue omaniku.
Balti Autoosade suuromanik, Soome ja Eesti juhtiv auto varuosade müüja Koivunen saab uue omaniku.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.