Ülar Lauk • 5. november 2003 kell 14:57

FT: Putinil ei jää muud üle kui Hodorkovski maha lasta

FT avaldas intervjuu Mihhail Hodorkovskiga ja pikema essee endisest Jukose juhist.

Viimases lõigus kirjutab autor: 'Ta on veel noor ja rikas. Kunagi tuleb võimudel ta vabastada ja siis jätkab ta oma võitlust. Mitme juhtiva vene poliitiku, ärimehe ja Jukose kõrge kaastöötaja sõnul on Hodorkovski neile rääkinud sedasama. Paljud arvavad, et ülerahvastatud ja tuberkuloosist läbiimbunud vangikong taltsutab ta bravuuri. Vaid üks neist, kellega mul õnnestus rääkida, on kindel, et Hodorkovski peab vastu. 'Kõike me (oligarhid) olema harjunud riskima kõrgete panustega, aga Putin pole kõige tähtsam inimene maailmas. Putinile on Hodorkovski vangisolek ohtlik. Hodorkovski on noor ja kui ta lõpuks väljub vabadusse, on presidendile ilmunud väga rikas vastane tema vastase isikliku eelarvamusega. Ja Putinile ei jää muud üle, kui ta maha lasta''.

<#Newsru.com=http://www.newsru.com/world/05Nov2003/ukos1.html>

Hetkel kuum