Peeter Raidla • 5. november 2003 kell 6:25

Jüri Käo: BRS ei kavatse oma osalusest Eesti Raudtees loobuda

Kaks aastat tagasi Eesti Raudtee 66 protsenti aktsiatest erastanud Baltic Rail Services (BRS) ei kavatse müüa oma osalust raudteefirmas.

BRS juhatuse liikme Jüri Käo sõnul on BRS investeeringuga Eesti Raudteesse rahul ja mingit kavatsust ettevõttes osalusest loobuda ei ole. 'BRS ei pea, ei ole pidanud ega kavatse pidada läbirääkimisi oma suurema või väiksema osaluse müügiks. Kõik vastupidised spekulatsioonid ja kuulujutud ei vasta pehmelt öeldes tõele ning jäävad ütlejate südametunnistusele. Võimalik, et need pärinevad ideest viia Eesti Raudtee pikaajalises perspektiivis börsile, kuid ka siin ei ole BRS ja Eesti riik teise aktsionärina mingeid otsuseid teinud.

Pean käesolevaga vajalikuks korrata üle BRSi pikaajaline positsioon ja huvi Eesti Raudtee arendamisel kuna viimasel ajal on taas hakanud levima 'teadjameeste' jutud, justkui sooviks BRS osalusest raudteefirmas loobuda. Kinnitan veelkord, et see ei vasta tõele,' lisas Käo.Baltic Rail Services erastas Eesti Raudtee 2001 aasta augustis, makstes 66protsendi aktsiate eest miljard krooni.

Hetkel kuum