Sampo grupi tegevuskasum kahanes

Soome panga Sampo tegevuskasum oli üheksa kuu kokkuvõttes 348 miljonit eurot (5,4 mld kr), teatas firma Helsingi börsile.

Mullu samal ajal oli kasum ligi viiendiku võrra suurem ehk 440 miljonit eurot (6,9 mld kr). Kasum aktsia kohta langes võrreldes mulluselt 0,51 eurolt 0,46 euroni.

Panga sõnul sisaldub eelmise aasta kasumis 261 miljonit eurot (4,1 mld kr), mis saadi mullu kindlustusfirmaga If sõlmitud lepingust. Kui see tulu eelmise aasta kasumist maha arvestada on kasum sel aastal peaaegu kahekordistunud, kommenteeris pank börsiteates.

Eesti Sampo Pank teenis üheksa kuu kokkuvõttes 5 miljoni euro (78 mln kr) suuruse tegevuskasumi. Panga sõnul oli ka klientide osas kasv kiireim Eestis, kus lisandus üheksa kuu jooksul 14 000 uut klienti. Nüüd on pangal Eestis kokku 84 000 klienti.

Hetkel kuum