Raivo Sormunen • 6. november 2003 kell 22:00

Cisco Systems suutis tõsta vaid iseennast

Kolmapäeva öösel kõige optimistlikumate analüütikute ootusi ületanud võrguseadmete tootja Cisco Systems kvartalitulemused avaldasid mõju vaid kompanii aktsiale. Aktsiaturud tervikuna jättis uudis üllatuslikult täiesti külmaks.

Saksa suurima kaubamajaoperaator KarstadtQuelle kasumiprognoosi kärpimine ja farmaatsiakett Bootsi kasumlikkuse langus viis eile hommikul Euroopa börsid langusse.

KarstadtQuelle aktsia oli eile kella viieks langenud 5,7, 20,09 eurole. Jaemüüja kärpis oma 2003. aasta kasuminumbrit Thomas Cook AG üksuse nõrga kasvu ning juulis ja augustis Euroopas valitsenud kuuma ilma tõttu, mis hoidis inimesi poodidest eemal.

Suurbritannia suurim farmaatsiakett Boots oli samaks ajaks odavnenud 1,0 tasemeni 710 penni, kuna toodete hindade kärpimisega firma kasumlikkus teisel poolaastal alaneb.

?Praegustelt tasemetelt on aktsiatel väga raske tõusta,? ütles uudisteagentuurile Bloomberg Activest Investment fondijuht Leif Millarg. ?Me vajame praegusest paremaid väljavaateid. Turg on üle kuumenenud,? lisas ta.

Millarg ise on hetkel müümas viimase kuuga tugevasti kerkinud pangandussektori aktsiaid, kuid keeldus konkreetseid nimesid nimetamast.

Positiivse tõuke said Euroopa börsid aga lõunal, kui Inglise pank jahutas majade ostmise buumi baasintressimäärade tõstmisega. Lisaks mõjus turgudele hästi pärastlõunal avaldatud USA tööhõiveraport, mille alusel langes möödunud nädalal esmaste töötu abiraha nõuete taotlejate hulk prognoositust kiiremas tempos.

USA börsid alustasid eile optimistita. Juhtivad börsiindeksid oli kella 17ks kerges miinuses. Cisco Systems maksis samal ajal 22,70 dollarit ehk 4,2 enam kui päev varem.

Hetkel kuum