6. november 2003 kell 11:01

Eestis on täiskasvanute hulgas ecstasy't proovinuid 0,8%

Eestis on täiskasvanud elanikkonna hulgas ecstasy"t proovinuid 0,8%, kirjutab Lauri Tabur, keskkriminaalpolitsei juht.

Belgias on sama protsent 0,5 ja endisel Ida-Saksamaal 0,7, kirjutab Tabur. 'Veidi jäädakse maha Suurbritanniast (3%) ja Hispaaniast (2,5%), kus küsitletute hulka kuulusid ka 15-17-aastased. Selle eagrupi lisamine tõstaks ka Eestis proovinute osakaalu. Samas on Eesti narkomaaniavastane propaganda ja inimeste ühiskonnateadvus olnud sedavõrd tõhus, et siseriikliku narkoturu osas jääme arenenud naaberriikidest veel maha. Nii on 2000. aastal läbi viidud uuringu andmetel Eestis kanepitooteid vähemalt korra elus proovinuid vähem kui Taanis, Hispaanias või Suurbritannias, maha jäädakse veidi ka Põhjamaadest. Samal tasemel Eestiga on mitmed postsotsialistlikud riigid.'

Lauri Taburi narkoennetustöö kommentaar ilmub homses Äripäevas.

Autor: Mati Feldmann

Hetkel kuum