Gea Velthut-Sokka • 6. november 2003 kell 11:29

Palestiinlaste rahandusminister boikoteerib kriisikabinetti

Palestiina omavalitsuse rahandusminister USA poolt tema reformide pärast kiidetud Salam Fayad keeldub osalemast uues kriisikabinetis.

uus kriisikabinet moodustati kahe päeva eest, kirjutas Eesti Päevaleht Online viitega Reutersile.

Fayyad ütles, et ta on kodus kuni palestiinlaste liidri Yasser Arafatiga võimuvõitlust pidav peaminister Ahmed Qurea (pildil) moodustab alalise valitsuse. Fayadi hinnangul ei ole kriisikabinetil enam õiguslikku alust.

?Meil on seadus ja seda tuleb austada. See on põhimõtte küsimus,? ütles ta. ?Mu valitsuse aeg sai läbi 4. novembril ja nii ka minu oma,? sõnas ta, viidates kriisikabineti 30 päevalisele seadusejärgsele ametiajale, mis teisipäeval lõppes. ?Seega ma ootan, kuni kabinet moodustatakse.?

Endine rahvusvahelise valuutafondi ametnik Fayad ütles, et palus oma meeskonnal ministeeriumis jätkata tööd seni, kuni ta naaseb.

Arafat pani Fayadi ametisse eelmisel aastal ning pärast seda võitis ta rahvusvahelise poolehoiu oma jõupingutuste eest Palestiina omavalitsuse finantside revideerimisel. Omavalitsuse finantspoliitikas oli palju korruptsiooni ning raiskamist ja seda suutis mees vähendada.

Kolmapäeva hommikul kohtusid Qurea ja Arafat, kuid otsustele mehed ei jõudnud. Arafat ja Qurea vaidlevad üha omavalitsuse siseministri ehk julgeolekujuhi isiku üle.

Hetkel kuum