7. november 2003 kell 11:01

Millal valida ettevõtte saneerimine ja millal pankrot?

Pankrotimenetluses kannatavad suurimat kahju väikeaktsionärid, kes on usaldanud suuraktsionäre, väidab Urmas Tross, TÜ õigusteaduskonna magistrant.

'Samuti kannatavad võlausaldajad, kes saavad hüvitust tavaliselt ainult osaliselt. Ühest küljest tuleb võlausaldajaid kaitsta ja seda eesmärki pidas silmas ka justiitsministeerium äriseadustiku muutmise seaduse eelnõu koostamisel,' kirjutab Urmas Tross.

'Teisalt on vajalik kaitsta ettevõtjaid õigusliku mudeliga, mis võimaldaks äriühingut saneerida, olles kaitstud võlausaldajate rünnete eest. Oleks vajalik luua õiguslik süsteem, mille kohaselt ettevõtte juhtkonnal oleks tulenevalt maksejõuetuse raskusest võimalik valida kas saneerimise või likvideerimise vahel, vastavalt eriseaduse või pankrotiseaduse alusel.'

Urmas Trossi kommentaar, mis vaeb ettevõtte saneerimist ja pankrotti, ilmub esmaspäeval Äripäevas.

Autor: Mati Feldmann

Hetkel kuum