Peeter Stamberg • 9. november 2003 kell 22:00

Tulemuste sajus tõusis enim Merko

Merko aktsia kerkis 2,90, 166,64 kroonile. Tehinguid tehti aktsiaga kaks ja käivet kogunes alla 200 tuhande krooni. Ettevõtte majandustulemused näitasid võrreldes aasta varasemaga tugevat tõusu. Kasum kolmandas kvartalis kahekordistus, käive kasvas ligi kahe kolmandiku võrra. Tugeva tõusu on võrreldes aasta varasemaga teinud ka aktsia. Aasta tagasi maksis see veidi üle 79 krooni ehk selle ajaga on lisandunud hinnale juurde 110, lisaks on aktsionärid saanud ka dividende. Kolmanda kvartali tulemuste põhjal võib aktsia hind lähiajal kerkida 180-200 kroonini. Suvel käis aktsia ära ka ülevalpool 200 krooni tähistavat joont.

Veel avaldasid tulemused Baltika ja Harju Elekter. Harju Elektri aktsia kerkis 1,35, 105,61 kroonile. Firma sai suurt finantstulu neile kuuluvate Soome PKC Groupi aktsiate tõusust, ärikasumi kasv oli tagasihoidlikult 4.

Baltika suurenenud käive ja kahjum jättis investorid külmaks. Ühtegi tehingut rõivatööstusettevõttega ei tehtud. Investoreid huvitab käibe kasvu asemel kasumisse jõudmine, sest odavalt müües käivet kasvatada pole just suur kunst. Üldiselt valitsesid reedel positiivsed meeleolud.

Hetkel kuum