Anne Oja • 10. november 2003 kell 22:00

Arco Vara vahendab suurt investeeringut

Arco Vara Ärijuhtimise OÜ juhatuse esimees Viljar Arakas ütles eile, et et DEC kavatseb investeerida Arco Vara Tallinna plaanitavasse hotelli ja Riias juba hoogu võtvasse elamuehitusse. Eestisse tehtud investeeringu omakapitalilt ootab Saksa investor ca 20protsendilist tootlust.

Rajatava hotelli osas midagi konkreetsemat veel öelda ei ole, kuna Arco Vara vaatab sobivat asukohta otsides ringi, lisas Arakas. Hotelli suurus ning selle tärnide arv sõltuvad sakslaste otsusest, kellega investeeringu paigutamine on üldjoontes kokku lepitud. DEC koostab äriplaani, kus analüüsib oma väljavaateid ka hotellide ehitamisel Riias ja Vilniuses.

SRV Kinnisvara juht Alvar Ild ütles, et kõige rohkem on Tallinnas puudus odavatest hotellidest. ?Eriti soodne see turg ei ole,? lausus Ild konkurentsi kohta. 20protsendiline omakapitali tootlus võib olla ülepaisutatud ning tõenäoline vaid elamuehituses, selgitas Ild.

Reval Hotelligrupi tegevdirektor Feliks Mägus ütles hotellinduse hetkeseisu kommenteerides: ?Hiljemalt 2005. aasta algus on väga raske, kui just mingit imet ei toimu.? Sel ajal valmib kolmetärnisena praegu lõpetamata seisev Reval Hotelligrupi hotell Jõe tänaval.

Mäguse andmetel lisandub tuleval aastal uusi hotellitube 25 ulatuses praegusest tubade arvust. Ehkki hotellide täitumus püsib Tallinnas siiani küllaltki hea, kasvab klientide arv Reval Hotelligrupi prognooside kohaselt vaid 8 protsenti aastas.

Tallinna hotelliärisse investeerinud Ober-Haus Kinnisvara omanik Paul Oberschneider ütles, et on Arco Vara ning DECi plaanist teadlik. Obershneider teatas samas, ei oska uue hotelli rajamist Tallinna kommenteerida.

Arco Vara nõustab DECi kinnisvaraarenduses, Lääne-Euroopa ettevõtete laienemisel Baltimaadesse, turismi- ja hotelliäris ja raha paigutamisel.

Mulluse 189,6 miljoni kroonise konsolideeritud käibega võitis 28 tütarettevõttega Arco Vara Grupp Äripäeva kinnisvarafirmade käibe edetabelis esikoha. Kasumlikkuselt oli Arco Vara 16,3 miljoni krooniga Eesti kuues kinnisvarafirma.

Arco Vara Grupi valdusfirma Arco Vara AS kuulub võrdsetes osades Arti Arakasele, Hillar-Peeter Luitsalule ja Richard Tomingasele. Ettevõtte majandustegevust juhib Arco Vara Ärijuhtimise OÜ.

Hetkel kuum