British Airwaysi puhaskasum kahanes enam kui kolmandiku võrra

Euroopa suurima lennuliini British Airwaysi puhaskasum langes lõppenud teises kvartalis 36%, 98 miljoni Suurbritannia naelani (2,2 mld kr).

Tegevuskasum vähenes 21%, 195 miljoni naelani (4,4 mld kr). Käive kahanes ligi 6% 1,98 miljardi naelani (45 mld kr), teatas lennuliin Londoni börsile.

Firma andmetel on lõppenud veerandaastal juba positiivset mõju avaldanud kulude kokkuhoiuprogramm ning muud efektiivsust tõstvad abinõud. ?Oleme teinud tublisid edusamme kulude vähendamise osas,? ütles firma juht Rod Eddington.

Kogu aasta jooksul tahab kompanii säästa 701 miljonit naela. Varem arvestati sellega, et kuni 2004. aasta märtsini suudetakse säästa 650 miljonit naela.

Ka kavandatud 13 000 inimese koondamised lähevad ettevõtte andmetel plaanipäraselt. Hetke seisuga on koondamisteate saanud 12 087 inimest, tuleva aasta märtsiks peaksid teate kätte saanud olema kõik 13 000 inimest. Järgnevaks kolmeks kuuks andis lennufirma tagasihoidliku väljavaate. Arvestatakse stabiilse käibega.

Lisaks teatas lennufirma, et juhatuse liige Lord Marshall of Knightsbridge astub tagasi ning tema asemel valitakse juhatusse 56-aastane Martin Broughton, kes on hetkel veel British American Tobacco juhatuse liige.

Hetkel kuum