Farma emafirma Grindeks surus oma tahtmise läbi

Häältega 64 poolt ja 35 vastu muudeti Tallinna Farmaatsiatehase ASi ja ASi Grindeks vahel sõlmitud litsentsileping ja laenuleping ning müüdi ASile Grindeks Tallinna Farmaatsiatehase ASi intellektuaalne omand ja oskusteave.

Iseloomustades hääletusele tulnud lepinguid märkis ASi Grindeks juhatuse esimees Valdis Jakobsons, et ?mitte midagi teineteisele ei kingita.?

Aktsionäride erakorralisel koosolekul lubas Jakobsons, et lähemal ajal tehakse farmaatsiatehase väikeaktsionäridele aktsiate väljaostmispakkumine. Mis ajal ja millise hinnaga pakkumine tuleb, Jakobsons ei täpsustanud. Lisaks märkis Grindeksi juht, et maailmas ei ole üldiselt tavaks, et nii ema- kui ka tütarfirma on börsil eraldi.

Äripäev on varem kirjutanud, et eelpool mainitud kolme lepingu jõustumisel kahjustatakse farmaatsiatehase väikeaktsionäride huve. Farmaatsiatehase väikeaktsionärid sakslase Lothar Dibowski eestvedamisel moodustasid küll suuraktsionäri Grindeksi vastu ühise rinde, et takistada lepingute heakskiitmist, aga see neil ei õnnestunud. Väikeaktsionäride ühendus sai kokku veidi üle 6 häältest.

Anonüümsust palunud väikeaktsionär juhtis tähelepanu sellele, et kuigi äriseadustiku

§ 303 lõige üks kohaselt ei tohiks hääletada isikud, kes tegutsevad kooskõlastatult suuraktsionäriga, hääletas koosolekul lepingute vastuvõtmise poolt Läti Hansapanga Hansabanka Clients esindajana Ieva Abolina. Hansabanka Clientsi osalus Tallinnas asuvas firmas on 20,06 protsenti.

Äripäeva börsitoimetuse arvates on Hansabanka kliendikonto taga farmaatsiatehase emafirma Grindeks.

Hetkel kuum