ÄP fototoimetus • 10. november 2003 kell 22:00

Kaitsetollid tulevad uuel aastal

Valitsus kiitis eile heaks kaitsetollide kehtestamise 1. jaanuarist 1999, mis muudab esialgu välismaised toiduained tarbijale kallimaks. Maarahva erakonna fraktsiooni esimehe Tiit Tammsaare kinnitusel on põllumajandusministeeriumis juba peaaegu valmis kaupade pakett, millele lähiajal imporditollid kehtestada.

Eesti talupidajate keskliidu peadirektor Ants Aamann nimetas valitsuse otsust igati positiivseks. ?Kaitsetollid on üks tururegulatsiooni mehhanisme ja seni on meie talupidaja väljastpoolt tuleva kauba ees kaitsetu olnud,? ütles Aamann.

Toiduainetöösturid tunnevad tollide kehtestamise üle heameelt, sest siseturu kaitsemeetmed võimaldavad tõsta nende toodangu hinda kuni poole võrra.

Hetkeseis: Tollid küll tulid, aga tootjate ja töösturite pillerkaart mitte. Kes hakkasid esimesena nurisema, olid talunikud ise - tolli alla läks ka sisseveetav loomasööt.

Autor: ÄP

Hetkel kuum