Ülo Toomsalu • 10. november 2003 kell 6:27

PM: Tallinna jõulureklaam ehib Moskva ja Peterburi metrood

Juba teist talve kerkivad Moskva ja Peterburi metroodesse plakatid, et meelitada sarnaselt põhjanaabritega ka venelasi Eesti pealinna talvepuhkusele.

Kaks rusketes keskaegsetes kostüümides daami - käes säraküünlad - paotavad kutsuvalt naeratades tumepunaseid kardinaid, mille vahelt avaneb vaade kargelt talvisele tuledesäras Raekoja platsile.

See pole mitte kirjeldus ajaloolise seiklusfilmi «Viimne reliikvia» uuest posterist, vaid reklaamplakat, millesarnased kaunistavad Tallinna ettevõtlusameti tellimusel juba sel nädalal Moskva ja Peterburi suuremate metroojaamade seinu, kirjutab Postimees.

Ainsa linnana Eestis reklaamib Tallinn end välismaal tänavareklaamidega, seekordseiks partnereiks Estonian Air ja EVR Ekspress. Teised linnad jagavad oma tutvustusmaterjale enamasti messidel ning reklaamplakatitele satuvad linnade nimed vaid siis, kui mõni reisikorraldaja kampaania korraldab.

Peale suures formaadis plakatite Moskva ja Peterburi metroodes jõuavad reklaamtahvlid ka jõulueelsesse Soome - Helsingi, Turu ja Tampere tänavatele.

Rootsi ja Soome meedia- ja turismialastes internetiportaalides - näiteks ajalehe Aftonbladet, Soome MTV3 ja Rootsi TV4 kodulehekülgedel - hakkab Tallinna raha eest roosa kilukarbisilueti kohal sadama valget lund.

Linn loodab kampaaniaga kasvatada venelastest ja rootslastest külastajate arvu novembrist jaanuarini 5-10 protsenti. Mullune samalaadne kampaania tõi suurima tõusu - 42 protsenti - rootslaste osas, kuid ka venelasi tuli siia veerandi võrra tavalisest enam.

Hetkel kuum