Peeter Stamberg • 11. november 2003 kell 13:25

Börsiülevaade: väikese käibega kasumivõtt

Täna oli kauplemine börsil tagasihoidlik, aktsiate hinnad langesid.

Käivet kogunes 46 tehingust vaid 8,38 mln krooni. Alla 10 miljoni krooni oli käive viimati selle aasta 14. oktoobril.

Kuigi käive oli tagasihoidlik tehti tehinguid kõigi põhinimekirja aktsiatega ning investorinimekirjas tehti tehinguid viie aktsiaga seitsmest.

Kaheteistkümnest aktsiast kaheksa hinnad langesid, kolmel jäid samale tasemele kus viimati sulguti, tõusu tegi läbi vaid Tallinna Farmaatsiatehase aktsia.

Suurima, 6,8 miljoni kroonise käibega Hansapanga aktsia hind taandus 0,15%, 307,46 kroonile. Teistest aktsiatest tuli käivet alla miljoni krooni eest.

Eesti Telekom sulgus samal tasemel kus eile ehk 108,90 kroonil. Norma aktsia langes 0,48%, 97,01 kroonile. Eile viimase kahe kuu kõrgtasemetele kerkinud Merko Ehituse ja Harju Elektri aktsiad langesid vastavalt 1,35% ja 2,19%. Merko aktsia jäi pidama 172,11 kroonil. Harju Elektri aktsia sulgemishinnaks fikseeriti 104,83 krooni.

Ainsana plussis lõpetanud Tallinna Farmaatsiatehase aktsia tõusis 9,63%, 23,16 kroonile. Aktsiaga tehti vaid üks tehing, milles vahetas omaniku üks aktsia. Spekulatiivset huvi võib lähiajal aktsia vastu tekitada suuromaniku Grindeksi soov väikeinvestoritele ostupakkumine teha ja aktsiate noteerimine börsil lõpetada. Arvestades seda kuidas suuromanik väikeaktsionäre seni kohelnud on head ostupakkumist küll ei eeldaks.

Hetkel kuum