11. november 2003 kell 9:44

Euroopa lihaturg konsolideerub

Euroopa Liidu laienemine, kaubanduse koondumine suurtesse kettidesse ning ülevõimsused sunnivad Euroopa lihatöötlejaid ühinema.

Hollandi Bestmeat kontserni juht Uwe Tillmann arvab, et tulevikus jagavad lõviosa Euroopa turust 5-6 suuremat lihatööstust, kirjutab Turun Sanomat.

Hollandi Bestmeat Company teatas eile Saksa suuruselt teise tapamaja CG Nordfleisch AG ostmisest. Sellega kindlustas Bestmeat end Euroopa turul suuruselt teise lihakontsernina Taani firma Danish Crown järel. Kontsern annab 7,2% Euroopa sealiha toodangust ning 4,4% veiseliha toodangust.

Bestmeat kontserni käive on 5,1 miljardit eurot ja Danish Crowni käive 5,8 miljardit. Hollandi kontsern võtab aastas tapale 14,5 miljonit siga ja 900 000 veist, Taani kontsern 20 miljonit siga. Danish Crown annab tööd 13 000 inimesele ja Bestmeat 10 000-le.

Soome ja Balti riikide suurima lihatööstuse HK Ruokatalo käive oli mullu 633 miljonit eurot ning firma annab tööd 5000 inimesele.

Hetkel kuum