11. november 2003 kell 13:02

Maksumaksjate liit: me pole valmis kohtumise tulemusi kommenteerima

Maksumaksjate liidu juht Kersti Kurre ütles, et ei saa täna toimunud maksumaksjate liidu ja maksuameti kohtumise tulemusi kommenteerida.

'Maksuamet esitas meile andmeid, mille üle peame järele mõtlema,' ütles Kurre maksuametilt saadud ABTGd puudutava informatsiooni kohta, viidates, et tegu oli maksumaksjat puudutavate delikaatsete andmetega. Maksumaksjate liit töötab oma seisukoha läbi tuleval esmaspäeval.

Kurre ütles, et maksuamet püüdis Maksumaksjate liitu veenda vajaduses käsitleda kõiki maksuametis toimuvaid muudatusi struktuurireformi kontekstis. Kui struktuurireform ning maksuameti liitmine tolliametiga saab ühele poole, lahenevad ka kõik muud probleemid, selgitas Kurre maksuameti seisukohti.

Struktuurireformi käigus kaob näiteks Maksupettuste Uurimise Keskus (MUK). Selle asemele luuakse maksu- ja tollipettusi uuriv osakond, mille staatus võrdub kõigi teiste sama ameti osakondadega. Siiani tegutses MUK isesesva üksusena.

Hetkel kuum