Peeter Stamberg • 11. november 2003 kell 22:00

Plussis lõpetas vaid üks aktsia

Eile oli kauplemine Tallinna börsil tagasihoidlik. Enamiku kaubeldud aktsiate hinnad langesid. Plussis lõpetas vaid üliväikse käibega Tallinna Farmaatsiatehase aktsia.

Käivet kogunes 46 tehingust 8,38 mln krooni. Alla 10 miljoni krooni oli börsi käive viimati selle aasta 14. oktoobril.

Kuigi käive oli tagasihoidlik, tehti tehinguid kõigi põhinimekirja aktsiatega ning investorinimekirjas tehti tehinguid viie aktsiaga seitsmest.

Suurima, 6,8 miljoni kroonise käibega Hansapanga aktsia hind taandus 0,15%, 307,46 kroonile. Teistest aktsiatest tuli käivet alla miljoni krooni eest.

Esmaspäeval viimase kahe kuu kõrgtasemetele kerkinud Merko Ehituse ja Harju Elektri aktsia langesid vastavalt 1,35% ja 2,19%. Merko aktsia jäi pidama 172,11 kroonil, Harju Elektri aktsia 104,83 kroonil.

Ainsana plussis lõpetanud Tallinna Farmaatsiatehase aktsia tõusis 9,63%, 23,16 kroonile. Aktsiaga tehti vaid üks tehing, milles vahetas omanikku üks aktsia, ehk käivet tuli aktsiast vähem kui rahatähel, millel kujutatud kirjanduse suurkuju Tammsaart. lähiajal Spekulatiivset huvi tekitada suuromaniku Grindeksi soov väikeinvestoritele ostupakkumine teha ja aktsiate noteerimine börsil lõpetada. Arvestades seda, kuidas suuromanik väikeaktsionäre seni on kohelnud, head ostupakkumist küll ei eeldaks.

Hetkel kuum