12. november 2003 kell 11:55

Lemminkäineni kasum langes

Lemminkäinen üheksa kuu kasum langes möödunud aasta 26,8 mln eurolt 21,9 mln euroni (343 mln kroonini), teatas Soome ehituskontsern Helsingi börsile.

Lemminkäinen Group käive kasvas samal perioodil 8%, ulatudes 988,7 mln euroni.

Lemminkäineni sõnul on Soome ehitusturg stabiilne. Ehitusmahud peaks sel aastal veidi langema ning 2004. aastal umbes protsendi jagu tõusma. Kasvu taga peaks olema majade ehitus, renoveerimistöö ja tsiviilehitus. Nõudlus on endiselt kehv kontorite ja tööstuspindade ehituse osas.

Nõudlus majade järele on siiski tänu madalatele ja stabiilsetele intressimääradele hea. Uusi maju peaks Soomes sel aastal ehitatama 30000 ja järgemisel aastal juba tuhande võrra rohkem, arvab ehituskontsern.

Soome ehitussektori jaoks on rahvusvahelises plaanis olnud ehitustegevus sel aastal soodus. Sel aastal peaks see kasvama kümnendiku võrra 1 mld euroni ning järgmisel aastal 1,4 mld euroni. Venemaa ja Balti turg peaks arenema soodsalt.

Lemmikäineni aktsia maksis kell 13:30 Helsingi börsil 19,00 eurot ehk 0,5% eilsest sulgemishinnast enam.

Hetkel kuum