Liis Kängsepp • 12. november 2003 kell 13:23

Res Publica: Vanematekogu otsus ei too hüvitistes lahendust

Res Publica hinnangul tänane Riigikogu vanematekogu seisukoht mingeid lahendusi kuluhüvitistega tõstatunud probleemidele ei paku.

Vanematekogu seisukoht võimaldab jätkuvalt kulude kompenseerimist avalikkusele arusaamatul moel, teatab erakond pressiteates.

'Tänane ja paraku lõplik seisukoht ei muuda sisuliselt midagi, kuna 50% piir autoliisingule hüvitiste summast on umbes praegugi taotletav määr,' kommentaaris Res Publica fraktsiooni esimees Siim Kiisler, 'Lisaks tõuseb praegu ligi 4000 kroonine piir koos keskmise palgaga pidevalt.'

Res Publica fraktsioon tegi Riigikogu juhatusele ettepaneku keelata autoliisingute hüvitamine üldse ning lõpetada restoraniarvete ja alkoholi kompenseerimine. 'Meie ja Ene Ergma ettepanekud ei leidnud teiste fraktsioonide toetust juhatuses ega vanematekogus, millest on ülimalt kahju.'

Hetkel kuum