Peeter Stamberg • 12. november 2003 kell 8:10

USA aktsiaturgudel: vaiksel päeval andsid hinnad veidi järele

USA aktsiaturud sulgusid eile veidi madalamatel tasemetel kui päev varem, kauplemine oli börsil pühade tõttu tagasihoidlik.

Suurima miinuse sai sarnaselt esmaspäevaga peamiselt tehnoloogiaettevõtete aktsiaid sisaldav Nasdaqi koondindeks <GR#US.^IXIC>. Kui esmaspäeval kogunes miinust ligi 1,5%, siis eile langes indeks 0,56%, 1930,75 punktile. Vähem äkilisi aktsiaid sisaldavad Dow Jonesi tööstuslik keskmine <GR#US.^DJI> ja S P 500 indeks <GR#US.^SPC> taandusid tundvalt vähem. Dow indeks langes 0,19%, 9737,79 punktile, S P 500 väärtus kahanes 0,05%, 1046,57 punktile.

Eile peeti USAs veteranide päeva, mis tõttu kauplemine oli tagasihoidlik. New Yorgi börsil vahetas omaniku 1,15 miljardit aktsiat, Nasdaqil 1,64 miljardit. Pühade tõttu võlakirjadega kauplemist ei toimunud ja ka pangad olid suletud.

Kuna kvartalitulemuste hooaeg on suures osas selja taha jäetud, on aktsiahindasid liigutavaid uudiseid vähe. Investeerimispanga Morgan Stanley plokktehingute juht David Memmot ütles Reutersile, et kuna kvartalitulemusi tuleb järgmiste nädalate jooksul vähe, siis turud kõiguvad kitsas vahemikus.

Sellel nädalal oodatakse majanduse üldandmete poolt homme avaldatavaid esmakordselt töötuabiraha taotlejate ja väliskaubanduse andmeid.

Hetkel kuum