Deutsche Telekom taas kasumis

Deutsche Telekom teenis kolmandas kvartalis 508 mln eurot (8 mld kr) puhaskasumit, mullu samal ajal oli firma kahjum veel 20,6 mld eurot (322 mld kr).

Saksa telekomifirma Deutsche Telekomi aastataguse kahjumi taga oli mobiilsideüksuse mahakandmine, mis omandati 1990. aastate alguses.

Käive kasvas 5%, 14,1 miljardi euroni (220 mld kr). Kulumieelne ärikasum (EBITDA) tõusis 22%, 4,7 miljardi euroni (73,5 mld kr).

Deutsche Telekomi mobiilsideharu T-Mobile teenis kolmandas kvartalis rekordilise kasumi. Kulumieelne ärikasum kasvas 35%, 1,7 miljardi euroni. Käive suurenes 16% võrra, 5,9 miljardi euroni.

Fikseeritud side haru T-Com käive seevastu langes 5%, 7,1 miljardi euroni ning kulumieelne ärikasum 2%, 2,5 miljardi euroni.Telekomi IT-tütarfirma T-Systemsi käive kasvas protsendi võrra, 2,6 miljardi euroni. Kulumieelne ärikasum kosus 21%, 393 miljoni euroni.Deutsche Telekomi tütarettevõte, Euroopa suurima internetiteenuste pakkuja T-Online?i käive vähenes 15%, ühe miljardi euroni. Kulumieelne ärikasum oli 15 miljonit eurot, mullu samal ajal tuli ettevõttel leppida veel 12 miljoni euro suuruse kahjumiga.

Kogu aastaks ootab Deutsche Telekomi kontsern 19,2 miljardi euro suurust kulumieelset ärikasumit. Lisaks kavatseb kompanii suurendada investeeringuid võrreldes jooksva aastaga 1,5 miljardi euro võrra, 8,5 miljardi euroni.

Hetkel kuum