Ülo Toomsalu • 13. november 2003 kell 7:33

Sakala: Mõisaküla abilinnapea võis ajada kahtlast kütuseäri

Asjaosaliste väitel müüs Mõisaküla abilinnapea Peep Läll oma ema nimel linna traktorile ebaseaduslikult ahju- ja põllumajanduskütust.

Linnahoolduse kasutuses oleva traktori juht Rein Berggrünfeld rääkis, kuidas ta alates 2002. aasta suvest pidi kord kuus võtma töökojast 200-liitrise tühja vaadi ning selle endises depoos diislit täis tünni vastu vahetama.

'Kui kütust oli vaja, pidin Lällile helistama ja ta tuli ise kohale või saatis Karpa Atsi,' rääkis mees.

Berggrünfeld ütles, et tal pole aimu, kust Läll kütust hankis, kuid mitme allika andmetel toodi seda Pärnust. Traktoristi sõnul valati esialgu masina paaki punast ahjukütust, mida sõidukites kasutada ei tohi. Talvel hakati kasutama sinist diislit, mis on põllumajandustehnikale ette nähtud, kirjutab Sakala.

Linnahoolduse traktori MTZ-82 mootorist läbi käinud ebaseadusliku kütuse kogus võib küündida kolme tonnini. Selle liitri hind kõikus viie ja kuue krooni vahel, mistõttu võib linn olla selle eest maksnud umbkaudu 17 000 krooni.

Linnahoolduse juhi kohalt napsitamise pärast vallandatud Ervin Tambergi elukaaslane Juta Merivälja on majanduspolitseile Lälli tegevuse kohta kaebuse esitanud ning selle põhjal on algatatud uurimine.

'Ta vormistas oma ema Linda Lälli füüsilisest isikust ettevõtjaks ja tegi minu elukaaslasele ettepaneku temalt odavat kütust ostma hakata. Minu elukaaslane ei saanud sellest pakkumisest keelduda, sest muidu oleks ta ametist veel varem lahti tehtud,' sõnas Merivälja.

Naine on oma sõnul kuulnud, et tundmatu päritoluga kütust on Lälli käest ostnud ka mitu talupidajat

Läll esitas linnavalitsusele traktorikütuse eest ema nimel arveid eelmise aasta suvest selle aasta sügiseni.

Läll on Mõisaküla abilinnapeana töötanud eelmise aasta veebruarist.

Hetkel kuum