Peeter Stamberg • 13. november 2003 kell 22:00

Suurriikide SKT tõstis euro kurssi

Euro kurss tõusis eile USA dollari vastu kolmandat päeva järjest. Euroopa Liidu ühisraha kursi tõusu toetasid positiivsed teated Euroopa suurriikide majanduse kohta ja USA väliskaubanduse näitajad.

Eile avaldatud andmetel kasvas Saksamaa majandus 0,2 ja Prantsusmaa majandus kasvas 0,4.

Eile kell 17 maksis euro 1,1725 dollarit ehk dollar maksis 13,34 Eesti krooni. Esmaspäeval maksis euro veel alla 1,15 dollari. Prantsuse panga BNP Paribase strateeg Hans Gunter Redeker sõnul võib euro tõusta märtsiks 1,20 dollarile (dollar maksaks 13,04 krooni), kirjutas Bloomberg.

Euro tõusule aitas kaasa ka analüütikute oodatust suurem USA kaubavahetuse defitsiit septembris. Kokku ületas kaupade sissevedu väljaveo 41,3 miljardi dollariga. Dollari kurssi rõhub ka terrorirünnakud Iraagis. Luurekeskagentuur hoiatas Valget Maja, et mässumeelsus Iraagis võib kasvada kuna iraaklased on usku USA pingutustesse riiki üles ehitada kaotamas.

Hetkel kuum