Silva Männik • 13. november 2003 kell 8:41

Tarmo Olgo lahkub Elektriraudtee juhi kohalt

Elektriraudtee ASi nõukogu ja juhatuse esimees Tarmo Olgo leppisid kokku viimase lahkumises alates reedest, teatas ettevõte.

Põhjendusena on toodud, et seoses teenistuslepingu tähtaja möödumisega lõppeb alates 14. novembrist ka Olgo teenistusleping. Nõukogu nimetas Elektriraudtee AS juhatuse esimehe kohusetäitjaks senise juhatuse liikme Alar Kaup"i. Juhatuse liikmena jätkab Rein Riisalu. Olgo lähituleviku plaanid on seotud magistriõpingute lõpetamisega EBS-s.

Seoses Elektriraudtee AS juhatuse teenistuslepingute lõppemise tähtaegadega kuulutas ettevõtte nõukogu välja konkursi juhatuse esimehe ja liikmete leidmiseks. Avalduste esitamise tähtaeg on 21. november 2003. Alar Kaup"i ja Rein Riisalu teenistuslepingud lõpevad 30. jaanuaril 2004. Kaup ja Riisalu teavitasid augustis nõukogu, et nad juhatuse konkursil ei kandideeri.

Tarmo Olgo asus Elektriraudtee AS juhatuse esimehena ametisse 27. oktoobril 2000. Kui 2000. aastal kulus riigil elektrirongide käigushoidmisele 73,4 miljonit krooni aastas, siis 2003. aastal 54,0 miljonit. Samas oli 2000. aasta lõpus käigus ca 80 rongi päevas, 2003. aastal on jõutud 120 rongini. Riigile kuuluva Elektriraudtee AS varade bilansiline väärtus on Olgo juhtimise ajal kasvanud ca 13 miljonilt kroonilt 87 miljonini, kusjuures Elektriraudtee AS pole pidanud oma tegevust finantseerima võõrkapitaliga, seisab pressiteates. Esmakordselt viimase 20 aasta jooksul täienes Elektriraudtee AS veeremipark 2002. aastal kahe uue vaguniga.

Hetkel kuum