Tõnis Arnover • 14. november 2003 kell 8:22

Fordi krediidireiting alandati prahilaenureitingu piirile

Reitinguagentuur Standard amp; Poor?s langetas autotootja Fordi krediidireitingu jätkuvalt kehva rentaabluse tõttu tasemele BBB-.

Sellest tasemest allpool algab juba nn prahilaenureitingu tase, kirjutab Helsingin Sanomat.

Kõik kolm suurt USA autotootjat Ford, General Motors ja DaimlerChrysler on raskustes ja madala krediidireitinguga. Psühholoogilisest piirist allapoole langemine raskendaks nende olukorda veelgi, kuna kõigil on tõsine laenukoormus. Madalam reiting suurendaks laenukulusid tunduvalt.

USA autofirmade põhiprobleemiks on see, et nende autod ei lähe enam nii hästi müügiks kui konkurentidel. Müüki on püütud elavdada suurte allahindlustega ja soodusmüügiga, mis praeguste madalate pangaintresside ajal halvendab firmade rentaablust.

Fordi finantsraskused mõjutavad kaudselt ka Marko Märtinit, kellel endiselt puudub igasugune selgus järgmise hooaja kohta.

Hetkel kuum