Andres Kärssin • 14. november 2003 kell 9:45

Tallinn täitis reklaamimaksu tänavuse kogumisplaani

Tänavu Tallinna eelarvesse kavandatud reklaamimaksutulu 24 miljonit krooni on täidetud, kuna maksudeklaratsioone on esitatud juba 24,3 miljoni krooni eest.

Raepressi teatel on reklaamimaksu linnale laekunud 23 miljonit krooni. Ainuüksi möödunud nädalal laekus ettevõtlusametile reklaamimaksu 388 000 krooni ja esitati deklaratsioone summas 518 000 krooni. Reklaamimaksu deklaratsioone on tänavu esitatud ühtekokku 4343.

Möödunud aastal laekus reklaamimaksu linnaeelarvesse 23,5 miljonit krooni ja järgmisel aastal kavandatakse linnaeelarvesse reklaamimaksust saadavat tulu 25 miljonit krooni.

Käesoleva aasta alguses jõustunud reklaamimaksu määrus muutis oluliselt reklaamide eest tasumise ja reklaamilubade andmise korda. Sõltumata reklaami paiknemise asukohast ühtlustati maksumääraks 150 krooni reklaampinna ühe ruutmeetri kohta kuus. Samas ei maksustata enam ehitises paikneva ettevõtte või selle omaniku logo, nime, kontaktandmete, lahtiolekuaja ning toitlustusettevõtetel ka pakutava toidu kohta teabe eksponeerimist samal ehitisel kui reklaam on suurem kui 1 m2.

Hetkel kuum