Romet Kreek • 16. november 2003 kell 22:00

Dollaril oli kuue kuu viletsaim nädal

Euro vastu kukkus USA dollar möödunud nädalal kuue kuu tugevaimas tempos. Dollar kukkus nädalaga 2,2 protsenti.

Eurole mõjus positiivselt uudis, et eurotsooni majandus kasvas kolmandas kvartalis 0,4 protsenti võrreldes eelnenud kvartalis toimunud majanduslangusega. USA Keskpanga Philadelphia harupanga president Anthony Santomero ütles, et rahapoliitika tegijatel on ruumi hoida intresse praegusel tasemel, kuna inflatsioon on madal.

Dollar ei suutnud rallida isegi tarbijausaldusindeksi tõusmisega enam kui aasta kõrgeimale tasemele. Dollar maksis reede hilisõhtul 13,2835 krooni. Valuutaturul oodatakse dollari languse jätkumist.

?Me näeme dollari jätkuvat langust,? ütles Hollandi finantsvahendaja ING juhatuse esimees Cees Maas Bloombergile. Ta prognoosis, et dollari pakkumine ületab järgneval aastal või kahel nõudlust, luues sellega dollari ülepakkumise.

Hetkel kuum