• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USAs müüdi selle aasta suuri tõusjaid

  USA aktsiaturg lõpetas reedese päeva miinuses. Investorid tegelesid selle aasta parima tootlusega aktsiatest kasumi võtmisega ja kehva esinemisega aktsiate ostmisega. Müügiks läksid hästi tehnoloogiaaktsiad, ostuhuvi pälvisid ravimitootjad.
  Maaklerfirma Charles Schwab leidis tõendeid, et nende pakutud 3000 fondist oli mõnega ebaseaduslikust kaubeldud. Charles Schwabi aktsia kukkus ligi 8 protsenti, 12,26 dollarile. Ühtlasi oli aktsia suurim kukkuja S&P 500 indeksisse kuuluvate aktsiate seas. Aktsia vedas endaga langusesse kogu finantssektori.
  Suurimaks koormaks oli reedel S&P 500 indeksile Inteli aktsia, mis langes kasumivõtu tagajärjel 2,9 protsenti, 32,80 dollarile. Inteli aktsia on sel aastal kallinenud enam kui kaks korda.
  S&P 500 tervishoiuaktsiate allindeks tõusis neljandat päeva järjest, seekord 1,1 protsenti. Alates 11. märtsist on indeks tõusnud 15 protsenti, olles selle tulemusega kümnest S&P 500 allindeksist alles üheksandal kohal.
  USA president George Bush üritab Kongressis läbi suruda 400 miljardi dollari suurust tervishoiueelarvet, mis võib sisaldada retseptravimite soodustusi pensionäridele.
  Maailma suurima ravimitootja Pfizeri aktsia tõusis reedel 1,9 protsenti, 34,08 dollarile. Johnson & Johnsoni aktsia tõusis 3,5 protsenti, 52,12 dollarile ja Merck & Co aktsia 1,7 protsenti, 46,58 dollarile.
  Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 0,7 protsenti, 9768,68 punktile. Laiem S&P 500 indeks lõpetas nädala viimase kauplemispäeva 1050,35 punktil ehk 0,76protsendise kaotusega. Börsipäeva esimestel minutitel tõusis indeks korraks 17 kuu kõrgtasemele. Tehnoloogiaaktsiaterikas Nasdaq langes 1,89 protsenti, 1930,26 punktile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.