Romet Kreek • 17. november 2003 kell 22:00

Jeenile panustamine rekordiliselt moes

Jeenile panustamine tõusis möödunud teisipäeval vähemalt 19-aasta kõrgeimale tasemele, teatas Chicago Kaubabörsi (CME) reedel.

Futuuride vormis Jaapani jeenile panuste arv kasvas 50 300-lt 57 800 lepingule. See on rekordtase alates 27. novembrist 1984, mil Bloomberg hakkas statistikat koguma. Jeeni tõusule panustajate arv ületas 11 kordselt langevale jeenile panustajate oma.

?Miks omada jeenis pikka positsiooni (mängida jeeni tõusule), kui kõik teised teevad seda sama,? küsis Austraalia panga Westpac valuutastrateeg Robert Rennie. ?Iraagi situatsiooni mõju jätkub Jaapani jaoks, mis võib muuta kauplejaid riskivältivamaks. Ta prognoosib lähipäevadeks dollari tugevnemist 110 jeenile.

Jeeni kurss vajus nädalavahetusel Jaapanis kasvanud terrorihirmu ja börsi esmaspäevase 3,7 languse tõttu. Eile kell 16.10 maksis dollar valuutaturul 108,66 jeeni.

Hetkel kuum