Ülo Toomsalu • 18. november 2003 kell 6:07

EPL: Pirita jõesaare arendaja nõuab linnalt kahjutasu

Aastaid linnalt Pirita jõe ürgoru detailplaneeringu kehtestamist oodanud arendajad plaanivad kahjutasu nõudmist, kui planeering jääb vastu võtmata.

Mati Kuulmann on detailplaneeringu üks osanikke, jõesaarele plaanitud 19 krundist on tema omad viis. ?Saime tollal kõik load detailplaneeringu algatamiseks, kuid asi on nüüd millegipärast juba neli aastat veninud ? võib isegi öelda, et venitatud ? ja kuulda on olnud ainult lubadusi,? kurtis Kuulmann, kes maksab linnale maamaksu ligi 40 000 krooni aastas, kirjutab Eesti päevaleht.

Kuulmanni ja jõesaare kaasomaniku OÜ Brassland kannatus katkes septembris. Tallinna halduskohus rahuldas nende kaebuse 24. septembril ning tegi linnavalitsusele ettekirjutuse ?viivitamatult lõpetada õigusvastane tegevus Pirita jõe saare, Kõrkja tee 10a?42a detailplaneeringu menetlemisel ja teha otsus detailplaneeringu vastuvõtmise küsimuses.?

Detailplaneeringu kinnitamine on arutusel homsel linnavalitsuse istungil. Linn ?on planeeringuga viivitamatult tegelenud? ning esitanud eelnõu ?võimalikult kõige kiiremini?, kirjutab abilinnapea Toivo Ninnas eelnõu seletuskirjas.

Eelnõu järgi lükkab linnavalitsus neli aastat menetletud planeeringu aga tagasi.

Nelja aastaga, mil arendajad linnalt planeeringu kinnitamist on oodanud, on nad Mati Kuulmanni kinnitusel kulutanud miljoneid kroone, mis plaani tagasilükkamisel linnalt sisse nõutakse.

?Makstud on maamakse, kulutusi on tehtud projektidele, kahtlemata tuleb linnal kahju korvata,? kinnitas Kuulmann. On mõeldud ka emotsionaalse kahju ja asjaajamisele kulunud aja hüvitamise nõudele.

Toivo Ninnase sõnul ei ole planeerijal aga põhjust oodata, et linn kehtestab planeeringu just sellisel kujul, nagu see menetlusse esitati.

Hetkel kuum