Romet Kreek • 18. november 2003 kell 22:00

Kuld rahunes järsu kukkumise järel

Kui esmaspäeva hommikul jõudis kullahind Aasias 399,55 dollarile untsist, siis päeva sees kukkus kuld 385,83 dollarile.

Eile kullahind natuke tõusis, kuid kõikus oluliselt kitsamas 390 ja 395 dollari vahemikus. Kell 16.30 maksis unts kulda 393,35 dollarit. Mida esmaspäevane järsk kullahinna langus ja 400-dollari taseme alistamata jätmine kullahinna tulevikule tähendab pole täpselt teada. ?Tehnilise analüüsi järel tähendab esmaspäevane kukkumine, et kuld liikus negatiivsele territooriumile ja peaks minema allapoole testima 380 dollari untsi taset,? kirjutas Londonis asuva Standard Bank lühianalüüsis.

?Kuld taastus esmaspäevasest langusest,? tsiteeris aga Bloomberg TheBullionDeski analüütiku James Moore?i analüüsi. ?Üleeilne kullahinna langus oli tervislik, pannes kullatõusust tululootjaid kulda müüma. Sulgumine pealpool 390 dollari taset tähendab, et kulla tõususuund on jätkuvalt jõus.?

Hetkel kuum