• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ehitajad jäävad III kvartaliga rahule

  Aasta üheksa kuu majandustulemustega on enamik ehitusfirmasid rahul. Tööd jätkub, turg areneb kiiresti ja stabiilselt, aasta algul tehtud plaanid tulevad täis või koguni ületatakse. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes on kasumist saanud kahjum vaid Tallinna Linnaehitusel, kuid see on põhjendatud pikaajaliste ehituslepingute arvestuse muutmisega aastalt kvartaalseks.
  Pole mingi üllatus, et edetabelit juhib taas suurkontsern Merko Ehitus, kes on eelmise aastaga võrreldes käivet kasvatanud tervelt 700 miljoni võrra. Teine miljardiklubi liige Skanska EMV avaldab andmed vaid kord aastas.
  Aasta lõpuks loodab maagilise piiri ületada ka Eesti Ehitus, kes prognoosib 2003. aasta käibeks 1,1 miljardit ja kasumiks 35 miljonit krooni. Üheksa kuu tulemused jäid siiski loodetust veidi kesisemaks, sest mitmed võidetud tööd algasid planeeritust hiljem. ?Võrreldes eelmise aastaga on ehitusturul tööde mahud mõnevõrra kasvanud, kuid samal ajal on konkurents veelgi tugevnenud,? teatas ettevõte oma ametlikus kommentaaris.
  Koger & Partnerid kasvatas üheksa kuuga käibe ligi neljakordseks, kuigi käive veidi kukkus. Aasta lõpuks prognoositakse 400miljonilist käivet ja 15 miljoni kroonist kasumit. ?Oleme efektiivselt tööd teinud,? ütles ettevõtte juhataja Priit Sauk. ?On hea aasta. Järgmisest ootame ka ainult kõike paremat ? juba on lepingutega kaetud aasta esimene pool.? Sauk ennustas, et head ajad ehitusturul võiksid jätkuda veel vähemalt paar aastat. ?Veidi ettevaatlikumaks hakkame muutuma küll, lõpmatuseni ei saa nõnda hästi minna,? ütles ta.
  Irest Ehitusjuhtimise tegevjuht Rein Kiudsoo märkis aga, et kuigi ehitusturg on eelmise aastaga võrreldes kasvanud, ta edasist tõusu ei ennusta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Toyota ehitab USAsse akutehase
Jaapani autotootja Toyota teatas täna, et ehitab Põhja-Carolinasse 1,29 miljardi dollari eest uue akutehase elektrisõidukite tarbeks, vahendab CNBC.
Jaapani autotootja Toyota teatas täna, et ehitab Põhja-Carolinasse 1,29 miljardi dollari eest uue akutehase elektrisõidukite tarbeks, vahendab CNBC.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".