• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Ametiühingud ootavad töötajate suuremat kaasamist juhtimisse

  Ametiühingud soovivad töötajate senisest märksa tihedamat dialoogi tööandjaga ning nende rolli tugevnemist ettevõtte juhtimisel.

  Homme valitsuse ja tööandjate keskliiduga kohtuvad ametiühingute esindajad soovivad anda kolmepoolse kokkuleppega tööandjale sõnumi, et töötajatega konsulteerimine tähtsate otsuste üle ning nende sage teavitamine ettevõtte seisust motiveerib töötajaid ja toob ettevõtjale uusi huvitavaid ideid, kirjutas Eesti Päevaleht.
  Eile Tallinnas korraldatud tööfoorumil ideed tutvustanud ametiühingute keskliidu esinaise Kadi Pärnitsa sõnul on need kohustused reguleeritud töölepinguseaduses ja ametiühinguseaduses, üleriigiline kokkulepe teeks punktid aga senisest rohkem nähtavaks. ?Loodame informeerimise, konsulteerimise saada tugevamale järjele, kui see praegu on,? märkis Pärnits.
  Muudatusena kavatseb ametiühingute katusorganisatsioon läbi suruda selle, et suurettevõtete nõukogude liikmetest on vastavalt firma suurusele kuni pooled töötajate esindajad. ?Täna pole nõukogudes ühtki töötajat,? kinnitas Pärnits.
  Pidev töötajate informeerimine ja konsulteerimine on Pärnitsa sõnul kõige lahjem töötajate osaluse viis. ?Järgmine punkt on, et töötajate esindajad saaksid osaleda ettevõtte nõukogude töös ja otsuste tegemisel,? lausus ta. ?Kõige rangem norm on vetoõigus, mille loodame Eestis kehtima saada lähiaastatel.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.