Tõnis Arnover • 19. november 2003 kell 7:52

FBI vahistas 48 Wall Streeti börsimaaklerit

USA politsei FBI on vahistanud New Yorgis ligi poolsada börsimaaklerit, keda kahtlustatakse finantsfirmade laialdastes pettustes.

FBI eriüksused tungisid eile õhtul Manhattanil asuvasse The World Financial Centerisse. Mõne aja pärast hakati sealt välja tooma käeraudades mehi, kes üritasid peita nägu fotograafide eest, edastavad Reuters ja DPA.

Tegemist on valuuta- ja väärtpaberipettustega, kinnitas FBI esindaja.

Firma Madison Deane and Associates esindaja kinnitas, et selles firmas vahistati seitse inimest. FBI kahtlustab, et selles firmas on klientide pensionisäästukontodelt kõrvaldatud neli miljonit dollarit. Maaklerifirmas ICAP vahistati kolm börsimaaklerit.

Lisaks väikeinvestorite petmisele kahtlustatakse maaklereid rahapesus, kirjutas Reuters.

Hetkel kuum