Christel Karits • 20. november 2003 kell 22:00

Rokisaurused homme Saku Suurhallis

Üks väheseid siiamaani edukalt tegutsevaid rokisaurusi Deep Purple jõuab Eestisse maailmatuuri Bananas raames. Tallinna kontsert on ainuke Balti riikides.

Deep Purple kogunes 1968. aastal ja on oma kaasaegsete Led Zeppelini ja Black Sabbathi kõrval üks enim maailma rokkmuusika arengut mõjutanud bände.

Selle aasta 20. aprillil möödus 35 aastat Deep Purple?i esimesest live-kontserdist. Brondby PopClubis Kopenhaagenis toimunud esinemisel astusid üles Rod Evans, Richie Blackmore, John Lord, Nick Simper ja Ian Paice.

Homme Eestisse saabub bänd koosseisus Ian Gillian (laul), Don Airey (klahvpillid), Roger Glover (basskitarr), Ian Paice (trummid) ja Steve Morse (kitarr).

Lisaks uuematele lugudele tulevad kontserdil esitamisele ka bändi repertuaari raudvarasse kuuluvad palad ?Black Night?, ?Speed King?, ?Fireball?, ?Strange Kind Of Woman?, ?Prefect Strangers? ning loomulikult ?Smoke On The Water?.

Pressiesindaja Reno Hek-konensi sõnul tõotab kontsert tuua ka üllatusi, sest viimastel esinemistel on bänd peale oma loomingu esitanud ka mõne rokiklassika töötluse. ?Tänu värskele verele, mida on toonud bändi juba kaheksa aastat Deep Purple?is mängiv kitarrist Steve Morse, on nii mõnestki vanast loost saanud improvisatsioonidega kaunistatud veerandtunnine kompositsioon. Loomulikult kuuluvad kavasse ka kõikide pillimeeste ülimalt professionaalsed soolod,? avas Hekkonens.

Maailmaturneega sama nime kandev Deep Purple?i kuu aja eest ilmavalgust näinud album ?Bananas? on saanud kriitikutelt rohkeid kiidusõnu. Arvult on ?Bananas? nende 26. album. Kokku on Deep Purple albumeid müüdud üle 80 miljoni koopia üle maailma.

Rokisauruste Euroopa-turnee algas 22. oktoobril Hispaaniast, läbis Prantsusmaa, Austria, Saksamaa, ?veitsi, T?ehhi, Ungari ja Soome. Eestist läheb see edasi Rootsi, Norra, Taani ja Poola. Kõik Deep Purple?i Skandinaavia kontserdid on juba välja müüdud, seetõttu on Eestisse oodata palju külalisi Soomest, kus piletid samuti kiiresti otsa said, ning Lätist ja Leedust.

Deep Purple toob kaasa oma heli- ja valgustehnika, mida on ligi 20 tonni. Teenindavasse meeskonda kuulub 40 inimest, kaasa arvatud oma kokad. Kogu tehnika tuuakse Tallinna kuue 16meetrise treileriga.

Hetkel kuum