• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Üleliigsete laovarude suurus pole ikka teada

  Piimatöösturid arutasid täna põllumajandusametnikega nn laojääkide teemat, kui suured võivad ettevõtja varud olla liitumisel ELiga, pole aga endiselt teada.

  'Meile tutvustati määrust, mille sisu me juba ammu teame,' ütles Põlva Piima juhataja Aivar Häelm. 'Mis on 'ebanormaalselt suur laovaru', seda ei tea me ikkagi.'
  Häelm ütles, et tal oleks vaja teada, kui palju tema ettevõtte ladudes võib kaupa Eesti liitumishetkel ELiga olla. 'Muidugi ma tahaks osta suhkrut varuks, mitte et peale 1. maid kohe jogurtisse kolm korda kallimat suhkrut osta,' ütles ta.
  Kalevi Paide tootmise juht Aavo Sõrmus ütles, et laovarusid arvestatakse viimase kolme aasta keskmise järgi ning seda teeb põllumajandusministeerium.
  Euroopa Komisjoni (EK) Kaubandusmehhanismide korralduskomitee võttis oktoobri keskel vastu määruse, millega sätestatakse uutele liikmesriikidele kohustus üleliigsed laovarud omal kulul kõrvaldada.
  Määrus puudutab erinevat liiki liha, piimatooteid, teravilja, teraviljatooteid, konserveeritud köögivilja, margariini, oliivõli, suhkrut, shokolaadi jne.
  Suhkruturu suhtes, arvestades suhkruturu ?tundlikkust? on väljatöötatud
  eraldi meetmed. Uutel liikmesriikidel on kohustus üleliigsed suhkrulaovarud kõrvaldada, milleks on kaks võimalust : eksport ilmaeksporidtoetusteta kolmandatesse riikidesse või selle ümbertöötleminenäiteks biokütuseks, pärmiks või alkoholiks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.