• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Statistika: Töötuse määra mõjutab noorte töötuse suurenemine

  Võrreldes eelmise aasta III kvartaliga avaldas tänavu tööhõive kasvule kõige suuremat mõju hõive kasv töötlevas tööstuses, ehituses, veonduses ja sides.

  Avaliku sektori tegevusaladest kasvas tööhõive tervishoiu ja sotsiaaltöö ning avaliku halduse ja riigikaitse alal. Kõige rohkem vähenes hõivatute arv põllumajanduse, jahinduse ja metsamajanduse ning hotellide ja restoranide tegevusalal.
  Töötuse määr oli 2003. aasta III kvartalis 9,5%, mis on väiksem kui eelmises kvartalis (10,7%), kuid suurem kui eelmise aasta III kvartalis (9,1%).
  Piirkonniti oli töötuse määr kõrgeim Kirde-Eestis (18,6%) ja madalaim Lääne-Eestis (6,5%). Võrreldes eelmise aasta III kvartaliga kasvas töötus ainult Põhja-Eestis, teistes piirkondades töötuse määr vähenes, sealhulgas kõige rohkem Lääne-Eestis.
  Võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga mõjutas töötuse määra kasvu noorte töötuse suurenemine. 15?24-aastaste töötuse määr, mis 2003. aasta II kvartalis tõusis 24,2%-ni, vähenes III kvartalis 22,1%-ni, kuid jäi siiski märkimisväärselt suuremaks kui eelmise aasta samal perioodil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.