Peeter Raidla • 24. november 2003 kell 7:12

Statistika: Töötuse määra mõjutab noorte töötuse suurenemine

Võrreldes eelmise aasta III kvartaliga avaldas tänavu tööhõive kasvule kõige suuremat mõju hõive kasv töötlevas tööstuses, ehituses, veonduses ja sides.

Avaliku sektori tegevusaladest kasvas tööhõive tervishoiu ja sotsiaaltöö ning avaliku halduse ja riigikaitse alal. Kõige rohkem vähenes hõivatute arv põllumajanduse, jahinduse ja metsamajanduse ning hotellide ja restoranide tegevusalal.

Töötuse määr oli 2003. aasta III kvartalis 9,5%, mis on väiksem kui eelmises kvartalis (10,7%), kuid suurem kui eelmise aasta III kvartalis (9,1%).

Piirkonniti oli töötuse määr kõrgeim Kirde-Eestis (18,6%) ja madalaim Lääne-Eestis (6,5%). Võrreldes eelmise aasta III kvartaliga kasvas töötus ainult Põhja-Eestis, teistes piirkondades töötuse määr vähenes, sealhulgas kõige rohkem Lääne-Eestis.

Võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga mõjutas töötuse määra kasvu noorte töötuse suurenemine. 15?24-aastaste töötuse määr, mis 2003. aasta II kvartalis tõusis 24,2%-ni, vähenes III kvartalis 22,1%-ni, kuid jäi siiski märkimisväärselt suuremaks kui eelmise aasta samal perioodil.

Hetkel kuum