Kristiina Randmaa • 25. november 2003 kell 11:01

Eesti Juustuliit arutab juustutootjate petujuhtumeid

Eesti Juustuliit teatas, et arutab kahetsusväärseid vahejuhtumeid, kus osa Eesti juustutootjaid on rängalt tarbijat petnud.

Eesti Juustuliit arutab oma järgmisel juhatuse koosolekul liidu liikme Eestimaa Piimatootjate Ühistu Vändra Meierei poolset rikkumist, mis puudutab vale rasvasisalduse märkimist juustusordile Eesti Juust Light. Samal teemal märgukiri on rikkujale juba välja saadetud.

Eesti Juustuliit teatab, et tarbijaid petnud PÜ E-Piim ja AS Saaremaa Liha- ja Piimatööstus ei ole liidu liikmed. Liidu kinnitusel on üks olulisemaid liikmeks olemise tingimusi toodete kvaliteet ja vastavus Eesti Vabariigis üldtunnustatud standarditele.

Eesti Juustuliidu liikmete sh AS Võru Juust, Tori-Selja PÜ, OÜ Põltsamaa Meierei Juustutööstus, OÜ Packetline poolt toodetavate lahjade juustude omadused vastavad pakenditel toodud andmetele sh rasvaprotsent, kui üks olulisim kriteerium juustudele.

Hetkel kuum