• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtjad nurisevad maksumuudatuste üle

  ?Rahvaliit kiirustab liialt, nii lühikese aja (1 nädal) jooksul saab ainult vigu teha. Maksureform on kindlasti vajalik, kuid pikema aja jooksul.?
  ?Maksude eesmärk pole ainult riigieelarvet täita, vaid makromajanduslikult majanduskeskkonda kujundada, maksudega võib suunata majandusarengut, seda siis kas kiirendada või ?jahutada?,? selgitas Luukas maksude olemust.
  Praegu võiks Luukase sõnul 2005. aasta eelarvega tegelema hakata, põhimõttelised muudatused maksunduses on vajalikud, kuid üldine maksukoormus ei tohiks suureneda.
  ?Mul jäi ausalt öeldes seda uudist kuuldes suu lahti, ma ei saa aru mis toimub. Seni toimis majandus ühtedel alustel, nüüd järsku toimub paradigma muutus: riigieelarve lastakse defitsiiti, võetakse suured laenud peale, laenuraha suunatakse tarbimisse? See on tõesti revolutsiooniline, selliseid ettepanekuid pole minu arvates isegi Tiit Toomsalu teinud!?
  ?Eesti riik pole majanduslikult mitte kunagi nii heas seisus olnud, miks siis seda olukorda muuta. Mina arvan, et poliitikud võlgnevad meile praegu selgituse. Mina läheks ausalt öeldes kohe ise kohale ja kuulaks, kui mõni Rahvaliidu poliitikutest olukorda selgitaks,? räägib Kilk.
  ?Peeter I kehtestas habememaksu, põhimõtteliselt samaga on nüüd välja tulnud Rahvaliidu poliitikud. Pole mõtet kehtestada maksu, mille maksmisest saab täiesti legaalselt kõrvale hiilida, näiteks raha ?veitsi panka viies. Käskida rahvast oma raha ainult Eesti pankades hoida ju ei saa,? ütles Tamming.
  Kapitalimaksu vastu pole Tammingul midagi, kui see tuleks üksikisiku tulumaksu asemele, samuti võiks käibemaksu kasvõi 20%ni tõsta. ?Olekski lihtsam arvutada,? tõi Tamming välja veel ühe plussi. Seni üksikisiku tulumaksu administreerimisega tegelevate ametnike koondamine tõotaks samuti kokkuhoidu.
  Erakondi teotanud ärimehed toetusraha eest poliitikutelt mingeid hüvesid ei oota ja neile ettekirjutusi ei tee.
  Vahetult enne Riigikogu valimisi Rahvaliitu poole miljoni krooniga toetanud Tallinna Piimatööstuse juhataja Aare Annus ütles Äripäevale: ?Poliitikud peavad oma probleemidega ise hakkama saama. Usun, et mõnedel ettevõtjatel on kiusatus erakondi ka selles protsessis aidata, kuid isiklikult ei pea seda õigeks.?
  Aadu Luukas ja Rein Kilk on nii isiklikult kui ka läbi oma ettevõtete toetanud kõiki praeguseid koalitsioonierakondi. Kas olete nüüd Rahvaliidus natuke pettunud?
  Aadu Luukas: ?Ei oska veel öelda, ei tea, mis neil plaanis on. Ehk on see hoopis taktikaline käik. Ootan konkreetsed tulemused ära ja siis otsustan.?
  Rein Kilk: Paljud ettevõtted toetavad sporti, kultuuri ja muud sellist. Paljud toetavad samamoodi ka demokraatiat ja selle arengut, toetuse eest mingeid hüvesid ootamata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.