Munich Re esimest korda pärast 100 aastat kahjumis

Saksa edasikindlustusgigandi Munich Re kvartalikasum jäi analüütikute ootustele alla, firma ootab kahjumit, mis oleks esmakordne 97 aasta jooksul.

Suure maksukoorma ja börsikriisi tulemusena arvestab edasikindlustaja selle aasta kokkuvõttes kahjumiga, mis on esmakordne 97 aasta jooksul. Viimati oli kontsern kahjumis 1906. aastal, mil viis firma miinusesse suur maavärin San Fransiscos.

Kolmandas kvartalis teenis kompanii pärast viit kvartalit kahjumit siiski pisikese puhaskasumi, tulemus jäi aga tublisti analüütikute ootustele alla.

Munich Re puhaskasum kolmandas kvartalis oli 152 miljonit eurot (2,4 mld kr). Mullu samal ajal tuli ettevõttel leppida 859 miljoni euro suuruse kahjumiga. Uudisteagentuuri Reuters küsitletud analüütikud ootasid keskmiselt kasumiks 429 miljonit eurot.

Hetkel kuum