ÄP fototoimetus • 26. november 2003 kell 22:00

Ad-Aware puhastab arvuti nuhkprogrammidest

Lisaks tulemüürile ja viirusetõrjele vajab arvuti veel üht kaitset: spiooni- ja reklaamitarkvara eest. Windowsiga arvutisse oskavad veebilehekülgedelt kas kasutajat pettes või tema teadmata imbuda programmid, mille eesmärgiks arvutist infot varastada või ekraanile reklaame paisata. Soovimatud programmid pole viirused ja tihti läbivad ka tulemüüre, mistõttu kasutaja ei pruugi enam mõista, mispärast pidevalt tema ekraanile erinevad reklaamid lahti hüppavad või internetiühenduse kaudu andmehulgad liiguvad, kuigi võrgus tegevust ei peaks toimuma. Ad-Aware kontrollib arvuti tasuta üle ja puhastab selle soovimatutest programmidest, mille käsitsi eemaldamine on tülikas.

- www.lavasoft.de/software/adaware

Autor: ÄP

Hetkel kuum